THE HUNGER GAMES ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΡΟΣ ΙΙ

Hunger games mockingjay part2 greek poster2ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ.

 

Το δεύτερο μέρος της Επανάστασης, και το τελευταίο της τετραλογίας των Αγώνων Πείνας.

Η Περιοχή 13 επαναστατεί εναντίον της απολυταρχικής Κάπιτολ. Το σύμβολο πια της Επανάστασης, η Κάτνις, μαζί με τους πιστούς της φίλους Πίτα, Γκέιλ και Φίνικ, αναλαμβάνουν να απελευθερώσουν τους κατοίκους της έκπτωτης Πάνεμ και να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Σνόου.

 

Η φωτιά θα καίει για πάντα.

 

Σκηνοθεσία : Francis Lawrence

Σενάριο : Peter Craig, Danny Strong (Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλινς, Κοτσυφόκισσα)

Ηθοποιοί: Jennifer Lawrence Natalie Dormer Elizabeth Banks Liam Hemsworth Julianne Moore Josh Hutcherson Woody Harrelson Natalie Dormer Elizabeth Banks

Philip Seymour Hoffman Stanley Tucci Donald Sutherland

 

είδος : ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

 

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ – SHADOW DANCER

Η Κολέτ ΜακΒέι, είναι μια μητέρα μόνη, που ζει στο Μπέλφαστ με τη μητέρα και τα αδέρφια της, σκληροπυρηνικά μέλη του IRA.. Όταν θα συλληφθεί για απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Λονδίνο, ένας αξιωματικός της MI5 (Μακ), θα της δώσει μια επιλογή: να χάσει τα πάντα και να καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση, ή να λειτουργήσει ως κατάσκοπος για εκείνους. Με τη ζωή του γιού της στα χέρια της, επιλέγει να επιστρέψει στην οικογένεια της, αλλά θα δημιουργήσει υποψίες, όταν μια μυστική επιχείρηση του αδερφού της θα πέσει σε ενέδρα, και θα βάλει την ίδια και όλη την οικογένεια της σε εξαιρετικό κίνδυνο.

Η μεταφορά από το βιβλίο

 Στο βιβλίο, γραμμένο από το Τομ Μπράντμπυ, τον καιρό που εργαζόταν ως τηλεοπτικός ανταποκριτής στη Βόρεια Ιρλανδία τη δεκαετία του ’90, διακρίνεται πολύ φανερά η πρόθεση να αναλυθεί εις βάθος η κατάσταση. Ο Μπράντμπυ αναφέρει: «Το βιβλίο για μένα ήταν μια ευκαιρία να ενημερώσω το κοινό για όλες τις οπτικές του θέματος, που δε μπορούσαν να χωρέσουν στο βραδινό δελτίο ειδήσεων. Έφτιαξα την ιστορία με σκοπό να δείξω τι συνέβαινε πραγματικά και την αληθινή ένταση που βρισκόταν η καρδιά της κατάστασης. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μένα στην ιστορία ήταν η σχέση του αξιωματικού και της κατασκόπου- εκείνος προσπαθεί απεγνωσμένα να την κρατήσει ζωντανή, κι εκείνη δε θα σταματήσει πουθενά για να κρατήσει ζωντανό το γιο της. Σε κάποιο σημείο, ο ένας για τον άλλον είναι το μόνο σημείο που τους συνδέει με την πραγματικότητα. Θεώρησα ότι ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα για να στηρίξει ένα μυθιστόρημα, κι έπειτα μια ταινία».

Πέρασαν 15 χρόνια από τη δημοσίευση του βιβλίου, όταν ο Μπράντμπυ πρότεινε στον Κρις Κόεν να το διαβάσει. Εκείνος μαγεύτηκε από την αρχή του. «Αγάπησα την ιστορία της Κολέτ και το ταξίδι της, τον τρόπο που βρίσκει τον εαυτό της αντιμέτωπη με μια αδύνατη απόφαση. Αμέσως θεώρησα ότι είναι μια πολύ δυνατή ιδέα και ήθελα να αναζητήσω τη δυνατότητα να γίνει ταινία».

 Μετά από δύο χρόνια επεξεργασίας του σεναρίου, ο Κοέν το έστειλε στον Τζέιμς Μαρς. Ο ίδιος παραδέχεται ότι αρχικά το έλαβε διστακτικά. «Ήταν μια ιστορία για την Ιρλανδία, και τα προβλήματα που όλοι χαιρόμαστε που ξεπεραστήκαν, αλλά όταν άρχισα να το διαβάζω είδα ότι υπήρχε μια εξαιρετική δυνατότητα εκεί μέσα».

30 Αυγούστου στους κινηματογράφους 

Σκηνοθεσία Τζέιμς Μαρς

 Σενάριο Τομ Μπράντμπυ

Αντρέα Ράισμπορο, Άϊνταν Γκίλλεν, Ντόμναλ Γκλίσον,. Μπριντ Μπρένναν, Ντέιβιντ Ουίλμοτ, Στούαρτ Γκράχαμ, Μάρτιν ΜακΚαν,Γκίλλιαν Άντερσον και Κλάιβ Όουεν

Διάρκεια: 100΄

ΤΟ ΚΑΣΤ

 ΑΝΤΡΕΑ ΡΑΪΣΜΠΟΡΟ

 Σε ηλικία 9 ετών, η Ράισμπορο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι, σε παραγωγή της Royal Shakespeare Company στο Νιουκαστλ. Αργότερα, κι ενώ φοιτούσε στο Royal Academy of Dramatic Arts (RADA), άρχισε να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους, αρχικά στο Whatever Love Means του ITV, κι έπειτα στο A Very Social Secretary του Channel 4. συμμετείχε στο πολυβραβευμένο A Brief History of Helen of Troy (Θέατρο Σόχο), και ήταν υποψήφια για την ερμηνεία της ως Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη Ηθοποιός στα Θεατρικά Βραβεία Theatre Goers Choice το 2005. Η πρώτη της επαφή με τη μεγάλη οθόνη, έγινε με μια καμεό εμφάνιση στο Venus του Ρότζερ Μίτσελ.

 Το 2006, έλαβε το πρώτο βραβείο Ian Charleson για τις ερμηνείες της στα The Secret Life of Mrs. Beeton και Measure for Measure του BBC.

 Φιλμογραφία

 Disconnect (2012)      

Shadow Dancer – Ο Χορός των Κατασκόπων (2012)           

Resistance (2011)

W.E. (2011)    

Brighton Rock – Ανήλικος Δολοφόνος (2010)

Made in Dagenham – Γυναίκες Ετοιμες για Ολα (2010)        

Never Let Me Go – Μη Μ` Αφήσεις Ποτέ (2010)       

Happy-Go-Lucky – Τυχερή κι Ευτυχισμένη (2008)                 

Venus (2006)              

 ΚΛΑΪΒ ΟΟΥΕΝ

 Ο υποψήφιος για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Κλάιβ Όουεν, έιναι ένας πολύπλευρος ηθοποιός, με την πρώτο του πρωταγωνιστικό στον Κρουπιέρη, να κάνουν τους κριτικούς να μιλάνε για το νέο Μπόγκαρτ και Κόννερυ. Το 2005, απέσπασε μια Χρυσή σφαίρα, και ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για το ρόλο του στο Closer του Μάικ Νίκολς.

 Εκανε το ντεμπούτο του το 1988 στο Vroom του Μπίμπαν Κίντρον.

 Φιλμογραφία

 Hemingway & Gellhorn (2012)         

Shadow Dancer – Ο Χορός των Κατασκόπων (2012)           

Intruders – Οι Εισβολείς (2011)         

Killer Elite (2011)                  

Trust – Πίστεψέ Με (2010)     

Duplicity – Αδιακρισίες (2009)           

The Boys Are Back – Επιστροφή στην Πατρότητα (2009)      

The International (2009)        

Elizabeth: The Golden Age – Elizabeth: Η Χρυσή Εποχή (2007)

 Shoot `Em Up (2007)

Children of Men – Τα Παιδιά των Ανθρώπων (2006)

Inside Man – Ο Υποκινητής (2006)    

Closer – Εξ Επαφής (2005)

Derailed – Εκτός Τροχιάς (2005)       

Sin City – Αμαρτωλή Πόλη (2005)      

King Arthur – Βασιλιάς Αρθούρος (2004)      

Beyond Borders – Πέρα από τα Σύνορα (2003)          

I`ll Sleep When I`m Dead – Θα Κοιμηθώ Οταν Πεθάνω (2003)        

The Bourne Identity – Χωρίς Ταυτότητα (2002)

 Gosford Park – Εγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ (2001)         

The Follow – Η Παρακολούθηση (2001) (σειρά ταινιών μικρού μήκους)       

Croupier – Ο Κρουπιέρης (1998)       

Close My Eyes – Κλείσε μου τα Μάτια (1991)

 Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

ΤΖΕΊΜΣ ΜΑΡΣ

 Ο Τζέιμς Μαρς σκηνοθετεί μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ. Το πιο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του, το Project Nim, κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς το 2011. To Man on Wire, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς το 2008, απέσπασε και το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ την ίδια χρονιά.

 Γεννήθηκε στο Τρούρο, και μεγάλωσε στο Λονδίνο, ενώ σήμερα ζει μεταξύ Λονδίνου και Κοπεγχάγης με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους.

 Φιλμογραφία

Shadow Dancer – Ο Χορός των Κατασκόπων (2012)           

Project Nim (2011)                

Red Riding: In the Year of Our Lord 1980 – Red Riding: 1980 (2009)

Man on Wire – Σε Τεντωμένο Σχοινί (2008)   

The King – Ο Βασιλιάς (2005)      

30 Αυγούστου στους κινηματογράφους (SEVENFILMS  -SPENTZOS FILM)

 

facebook like buttons