ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (THINGS TO COME – L’AVENIR)

L' Avenir greek posterΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2016

ΕΙΔΟΣ  : ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100’

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ:  ΓΑΛΛΙΚΗ – ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ

Σενάριο -Σκηνοθεσία: Μία Χάνσεν-Λοβ

(EDEN, GOODBYE FIRST LOVE, FATHER OF MY CHILDREN, ALL IS FORGIVEN)

Με τους: Ιζαμπέλ Ιπέρ

Αντρέ Μαρκόν,  Ρομάν Κολίνκα, Σάρα Λε Πικάρτ, Σολάλ Φορτέ,  Εντίθ Σκομπ

 Περίληψη :

Η Ναταλί διδάσκει φιλοσοφία σε ένα Λύκειο στο Παρίσι. Είναι παθιασμένη με την δουλεία της και απολαμβάνει να βυθίζεται στις σκέψεις και τους στοχασμούς της. Παντρεμένη με δύο παιδία μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην οικογένεια της, τους παλιούς  μαθητές της, και την πολύ κτητική μητέρα της. Μία μέρα ο σύζυγός της, της ανακοινώνει ότι θα την αφήσει για μία άλλη γυναίκα. Ελεύθερη πλέον (αν και χωρίς να το θέλει) , θα πρέπει να  επαναπροσδιορίσει την ζωή της

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ (INDIGNATION)

Indignation greek poster revisedΕΙΔΟΣ : ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110’

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ

Σενάριο -Σκηνοθεσία: Τζέιμς Σέιμους
( πρώτη σκηνοθετική απόπειρα για ταινία μεγάλου μήκους του σεναριογράφου του Άνγκ Λι σε ταινίες όπως η «Παγοθύελλα» και το «Τίγρης και Δράκος»)

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΠΟΛΙΣ».

Με τους: Λόγκαν Λέρμαν, Σάρα Γκέιντον, Τρέισι Λετς, Ντάνι Μπέρσταϊν

Περίληψη : Ο Μάρκους είναι ένας νεαρός ιδεαλιστής, εβραϊκής καταγωγής που ζει στη συντηρητική κοινωνία των ΗΠΑ στις αρχές την δεκαετίας του ’50. Θα εγκαταλείψει την πόλη του για να σπουδάσει με υποτροφία σε ένα έγκριτο Κολέγιο του Οχάιο ενώ ταυτόχρονα θα αποφύγει και την στρατολόγηση του καθώς και το ενδεχόμενο να βρεθεί σε κάποια εμπόλεμη ζώνη της Κορέας. Οπλισμένος με την ορμή της νιότης του ο Μάρκους θα ξεκινήσει ανυποχώρητος στις απόψεις του για όλους τους τομείς ακόμα και στον έρωτα ενώ θα αρνηθεί να υποταχθεί στους πανεπιστημιακούς κανόνες. Πολύ σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι σε μία τόσο συντηρητική κοινωνία έχεις μόνο δύο επιλογές, είτε να υποταχθείς είτε να συντριβείς.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ( FATHERS AND DAUGHTERS)

Fathers and Daughters greek poster 2Από τον  Γκαμπριέλ Μουτσίνο σκηνοθέτη της ταινίας “Το Κυνήγι της Ευτυχίας”

Ο Τζέικ είναι ένας διάσημος και βραβευμένος συγγραφέας που χάνει ξαφνικά την σύζυγό του και προσπαθεί να μεγαλώσει μόνος την κόρη του. Πατέρας και κόρη  έχουν αναπτύξει έναν πολύ ισχυρό δεσμό μέχρι τη στιγμή που ο Τζέικ  θα καταρρεύσει ψυχολογικά και η κηδεμονία της μικρής Κέιτι θα περάσει σε συγγενείς. 27 χρόνια μετά, η Κέιτι προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της. Με τον βραβευμένο με Oscar Ράσελ Κρόου και την Αμάντα Σέιφριντ (Mama Mia).

Σενάριο: Μπρέιντ Ντισκ

Με τους: Ράσελ Κρόου, Αμάντα Σέιφριντ, Άαρον Πολ

ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ- the immigrant

ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ 2013


ΜΑΡΙΟΝ ΚΟΤΙΓΙΑΡ

ΓΙΟΑΚΙΝ ΦΟΙΝΙΞ ΤΖΕΡΕΜΙ ΡΕΝΕΡ

ΣΥΝΟΨΗ

1921. Η Εύα και η αδερφή της εγκαταλείπουν την Πολωνία, για μια καινούρια αρχή κι ένα καλύτερο μέλλον στη Νέα Υόρκη. Κατά την άφιξη τους στο Έλις Άιλαντ όμως, οι γιατροί ανακαλύπτουν πως η Μάγδα είναι βαριά άρρωστη και πρέπει να αποχωριστεί το αμερικανικό όνειρο για πάντα. Η Εύα φτάνει στο Μανχάταν, ενώ η αδερφή της μπαίνει σε καραντίνα. Μόνη κι απελπισμένη η Εύα είναι εύκολο θήραμα για το Μπρούνο, ενός γοητευτικού αλλά κακόβουλου άντρα, που θα την αναγκάσει να εκπορνευτεί. Η άφιξη του Ορλάντο, ενός εντυπωσιακού μάγου, θα τη βοηθήσει να βρει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση κι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Το Κάποτε στη Νέα Υόρκη, διερευνά την εμμονή του Τζέιμς Γκρέυ με τις διαφορές στις κοινωνικές τάξεις, και ειδικότερα τη μετανάστευση που σχετίζεται και με τις εβραϊκές ρίζες του. Η ιδέα για την ιστορία δημιουργήθηκε στο μυαλό του από παλιές φωτογραφίες του παππού του στο Έλις Άιλαντ το 1923 και ιστορίες του προπάππου του, που διατηρούσε μπαρ εκείνη την περίοδο.

Η πρώτη ταινία εποχής με την οποία καταπιάνεται ο Γκρέι, έφερε κοντά για ακόμη μια φορά τους βασικούς συνεργάτες του. Η πλούσια οπτική παλέττα είναι έργο του Ντάριους Κόντζι (Από τη Ρώμη με αγάπη, Amour, Se7en). Ο διευθυντής φωτογραφίας χρησιμοποίησε ως έμπνευση τους πίνακες των Τζορτζ Μπέλοους και Έβερετ Σιν, καθώς και φωτογραφίες του Ιταλού αρχιτέκτονα Κάρλο Μολίνο.

Τα γυρίσματα έγιναν στη Νέα Υόρκη, και στα στούντιο Kaufman Astoria στο Κουήνς. Επίσης για δύο ημέρες ολοκληρώθηκαν γυρίσματα και στο Έλις Άιλαντ, σύμβολο μετανάστευσης για τους Αμερικάνους. Η ιστορική αυθεντικότητα ήταν πολύ σημαντική για τον Γκρέι, οπότε θεωρούσε πολύ σημαντικό να έχει εικόνες από το Έλις Άιλαντ.

Περισσότεροι από 200 συντελεστές, 1000 κομπάρσοι, καστ κι εξοπλισμός πηγαινοερχόντουσαν στο νησί για να ζωντανέψουν το λιμάνι που κατέφθαναν χιλιάδες Ευρωπαίοι μετανάστες στο πρώτο μισό του αιώνα.

 

Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ- SISTER (L’enfant d’en haut )

Eπίσημη επιλογή της Ελβετίας για τα Όσκαρ
Ειδική Μνεία στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Βερολίνου 2012

της Ούρσουλα Μέγιερ

με τους Λέα Σεντού, Κέισι Μοτέ Κλάιν, Γκίλιαν Άντερσον, Μάρτον Κόμπστον, Ζαν-Φρανσουά Στεβενίν

Υπόθεση:
Ένα πολυτελές χιονοδρομικό θέρετρο στην Ελβετία. Ο 12χρονος Σάιμον ζει στη βιομηχανική περιοχή λίγο πιο κάτω, μαζί με την άνεργη αδερφή του. Κάθε μέρα ανεβαίνει με το λιφτ, και κλέβει πράγματα από τους πλούσιους τουρίστες για να τα πουλήσει στα παιδιά στην πόλη του. Όταν θα συνεργαστεί με έναν μικροαπατεώνα εποχιακό υπάλληλο, ο Σάιμον θα ξεφύγει από τα όρια του, και θα επηρεάσει βαθιά τη σχέση του με την αδερφή του. Όταν και οι δύο θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια αλήθεια που προσπαθούσαν να αποφύγουν, ο Σάιμον θα αναζητήσει καταφύγιο ψηλά.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Αρκετό καιρό αφού είχα ξεκινήσει να δουλεύω την ιστορία του “Η αδελφή μου”, η ανάμνηση ενός νεαρού παιδιού μου ήρθε ξαφνικά στο μυαλό. Μεγάλωσα στους πρόποδες των βουνών Τζούρα, όπου η ανάβαση στο χιονοδρομικό κέντρο ήταν μια καθημερινή μας συνήθεια. Υπήρχε ένα αγόρι που πάντα ανέβαινε μόνο του, ενώ όλοι πηγαίναμε σε μεγάλες παρέες. Ήταν πολύ κακός στο σκι, ωστόσο πάντα ένοιωθα ότι τον γέμιζαν με αδρεναλίνη οι πίστες το ρίσκο και ο φόβος. Έδειχνε απλά να αντλεί χαρά και μόνο που βρισκόταν εκεί. Αργότερα έμαθα ότι του είχαν απαγορέψει την είσοδο στα εστιατορία γιατί είχαν υποπτευθεί ότι έκλεβε. Εξακολουθούσε να με γοητεύει αυτό το αγόρι, ίσως επειδή δεν ταίριαζε στο πλούσιο σκηνικό του θερέτρου. Συνέχισε να κλέβει για καιρό, μέχρι που του απαγορεύτηκε και η είσοδος στο λιφτ. Αυτό το νεαρό παιδί, που έτρεχε στις πίστες μανιασμένο, παρέμενε πάντα ένα μυστήριο για μένα. Τότε ήμουν 12 χρονών, όσο ο Σάιμον στην ταινία, και τον θυμάμαι ακόμα.

Φιλμογραφία Ούρσουλα Μέιερ

2012 SISTER | L’ENFANT D’EN HAUT
2008 HOME
2002 STRONG SHOULDERS | DES ÉPAULES SOLIDES
2001 NOT THE COPS, NOT THE BLACKS, NOT THE WHITES
| PAS LES FLICS, PAS LES NOIRS, PAS LES BLANCS
2001 TABLE MANNERS | TOUS À TABLE
2000 ABOUT PINGET | AUTOUR DE PINGET
1998 SLEEPLESS | DES HEURES SANS SOMMEIL
1994 ISAAC’S DREAM | LE SONGE D’ISAAC

Φιλμογραφία  Κέισι Μότε Κλάιν

FILMOGRAPHY | FILMOGRAPHIE
2011 SISTER | L’ENFANT D’EN HAUT Ursula Meier
2010 GAINSBOURG, HEROIC LIFE | GAINSBOURG, VIE HÉROÏQUE Joann Sfar
2008 HOME Ursula Meier

  

Φιλμογραφία Λία Σεϊντού

2011 SISTER | L’ENFANT D’EN HAUT Ursula Meier
2011 FAREWELL, MY QUEEN | LES ADIEUX DE LA REINE Benoît Jacquot
2010 MIDNIGHT IN PARIS Woody Allen
MISSION IMPOSSIBLE 4 Brad Bird
ROSES À CRÉDIT Amos Gitai
2009 ROBIN HOOD | ROBIN DES BOIS Ridley Scott
LE ROMAN DE MA FEMME Djamshed Usmonov
BELLE EPINE Rebecca Zlotowski
PETIT TAILLEUR short | Court-Métrage Louis Garrel
TRACELESS | SANS LAISSER DE TRACES Grégoire Vigneron
2008 INGLORIOUS BASTERDS Quentin Tarantino
LOURDES Jessica Hausner
GOING SOUTH | PLEIN SUD Sébastien Lifshitz
2007 THE BEAUTIFUL PERSON | LA BELLE PERSONNE Christophe Honoré
ON WAR | DE LA GUERRE Bertrand Bonello
DOLLS AND ANGELS | DES POUPÉES ET DES ANGES Nora Hamdi
LA CONSOLATION short | Court-Métrage Nicolas Klotz
TALENTS Cannes Adami
13 FRENCH STREET Jean-Pierre Mocky
2006 THE LAST MISTRESS | UNE VIEILLE MAITRESSE Catherine Breillat
2005 MES COPINES Sylvie Ayme
Télévision
2010 MYSTERIES OF LISBON | LES MYSTÈRES DE LISBONNE Raoul Ruiz
2007 LES VACANCES DE CLÉMENCE Michel Andrieu

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ SEVEN FILMS- ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ

 

facebook like buttons